Summer Square 2021 AFGELAST

De recente zorgelijke ontwikkelingen rondom de opleving van het coronavirus in heel Nederland en de rest van Europa en de daarbij gepaarde nieuwe maatregelen treffen ook het recent aangekondigde en gratis toegankelijke Summer Square op het evenementenplein in Hengelo. De uiteenlopende culturele activiteiten, met iedere dag een andere organisator en doelgroep, zouden  verspreid over 9 dagen plaatsvinden tussen 6 tot en met 22 augustus, inclusief het horecaterras dat op 1,5 meter afstand, omheind en seated is opgesteld, komen daarmee volledig te vervallen.

Dit is opnieuw een tegenvaller voor de Hengelose organisatoren, maar zeker ook voor de inwoners en de centrumondernemers, die al zoveel te verduren hebben gehad.

De gemeente Hengelo verleent geen vergunning voor deze evenementen tot 14 augustus. Dit is een flinke dreun voor de initiatiefnemer en de vele partners van Summer Square, waaronder BAM!, Kids@thePark, De Cactus, De Blauwe Engel en Stichting De Houtmaat. Michiel Toenink, operationeel manager van Metropool: “Dat betekent dat de helft van het programma komt te vervallen en dat de rest zeer onzeker is. Dat is een te smalle basis voor een evenement van deze omvang met zoveel partners, artiesten, leveranciers en andere betrokkenen. Daar zijn we uiteraard heel teleurgesteld over.

We hebben het afgelopen jaar en de afgelopen week nog, met 3 dubbele Safe Shows in Hertme en Safe Shows op onze locaties binnen, in Enschede en Hengelo aangetoond een evenement te kunnen organiseren, waarbij we aan alle door de overheid opgelegde maatregelen voldoen. Dat doen we natuurlijk voor de veiligheid en het welzijn van onze bezoekers. En van die zijde hebben we alleen maar lovende reacties gehad. Dan is het jammer, dat je ondanks die inspanningen nu alles moet afblazen. Maar ja, geen vergunning is geen evenement.” 

Metropool verwacht volgend jaar alsnog een editie van Summer Square te kunnen organiseren naast De Nacht van Hengelo, in samenwerking met alle huidige partners. “We moeten de schade in 2022 maar inhalen. We hebben Summer Square nieuw leven ingeblazen als alternatief voor “De Nacht van Hengelo” editie 2021, maar Summer Square in deze vorm heeft genoeg potentie voor een terugkerende plek in de Hengelo uitgaansagenda.”

Metropool richt zich nu volledig op het najaar met veel concerten in de zalen in Hengelo en Enschede en in het Openluchttheater in Hertme.

Summer Square 2021 is een initiatief van Metropool | Poppodia van Twente in samenwerking met Hengelo Promotie, Stichting Centrummanagement Hengelo en Rabobank Centraal Twente. Vanuit Koninklijke Horeca Nederland en stichting CHEF zou de horeca worden verzorgd door De Blauwe Engel en De Cactus. Partners: BAM! Festival, Buitenplaats de Houtmaat, Hengelo 60’s Revival, Kids@thePark, H500, Metropool Ambassadors Club.

-----

Meer informatie met betrekking tot dit bericht: Johan de Jong, directeur-bestuurder Metropool.