De Cactus Presents: Roots Creation | Erwin Nyhoff | Old Ni-js

De Cactus Presents: Roots Creation | Erwin Nyhoff | More....

De Cactus Presents: Roots Creation | Erwin Nyhoff | Old Ni-js

za 14 augustus 2021

Line Up

Erwin Nyhoff

Erwin Nyhoff

Erwin Nyhoff (1972) is een geboren en getogen Sallander. Zijn roots liggen in het buurtschap Hessum vlakbij Dalfsen, waar hij opgroeide op een boerderij. "Maar gitaarspelen en zingen waren mijn grote passies, tot de dag van vandaag”, aldus Nyhoff. Zijn talent wordt snel opgemerkt en met zijn band The Prodigal Sons speelt hij in de jaren negentig op Pinkpop, Lowlands en in het voorprogramma van Pearl Jam en Alanis Morrisette.

Daarnaast trad hij op met Rolling Stones gitarist Mick Taylor en met gitarist Scotty Moore en drummer DJ Fontana, de oorspronkelijke begeleiders van Elvis Presley. “Dat was fantastisch, maar helaas ging het daarna minder en moest ik allerlei baantjes nemen om mijn gezin te onderhouden. Van afwassen tot kranten bezorgen, ik heb het gedaan.”Roots Creation

Roots Creation

Alles aan deze band, bestaande uit 9 pure muzikanten, klopt: de zang en podiumpresentatie van zanger Aron ‘Jahbird’ Tekle, de ritmesectie die naast bas en drums ook een percussionist in de gelederen heeft, de blazers, het gitaarspel, de backing vocals én de sound engineer die als volwaardig bandlid het geluid live mixt en dubt. Meer reggae dan Roots Creation vind je niet in Nederland en daarbuiten wordt het ook flink zoeken.Old Ni-js

Old Ni-js

Samen zijn ze goed voor meer dan 200 jaar ervaring.
Old Ni-js bestaat namelijk uit de generatie muzikanten die in de jaren zestig fungeerde als de uitvinders van de nederpop. En de heren mogen dan intussen alles al hebben meegemaakt, de liefde voor de muziek leeft nog altijd volop.
Blitz Wending, Puddingh, SSST, Knasters, Boh Foi Toch en Normaal. Op die laatste twee na zijn het namen van bands uit een grijs verleden. Een tijdperk waarin volop werd geëxperimenteerd met muziek en professionele geluidsapparatuur eigenlijk nog niet eens bestond.

Gezien de muzikale achtergrond, zullen er bekende nummers de revue passeren van onder meer de eigen nummers van Ferdi & Willem en Jan Manschot (in memoriam) van Normaal & Boh Foi Toch.