Informatie

SSQ

Summer Square terug op Evenementenplein

De hele zomer gratis concerten van o.a. Kevin & The Animals, Numidia, Froukje, Merol en Roots Creation op Evenementenplein Hengelo

De komst van het nieuwe evenementenplein in Hengelo is voor initiatiefnemer Metropool genoeg reden om een fameuze naam uit het verleden nieuw leven in te blazen. In samenwerking met Stichting Centrummanagement Hengelo, Hengelo Promotie en vaste partner Rabobank Centraal Twente werden in het voorjaar al plannen voor een reeks zomerconcerten aangekondigd. Na 8 jaar afwezigheid is er dit jaar weer sprake van Summer Square, op maar liefst 9 data.

Vanaf vrijdag 6 tot en met zondag 22 augustus worden er op de vrijdag, zaterdag en zondag gratis te bezoeken evenementen georganiseerd in het centrum van Hengelo. De avonden worden ingevuld door lokale evenementorganisatoren en culturele initiatieven. De kick-off is op vrijdag 6 augustus  met ‘Metropool presents Froukje en Merol’, gevolgd door de Hengelo’s 60 Revival & Cultuurpodium de Houtmaat op zaterdag 7 augustus. De eerste band van ‘De Cactus presents’ op 14 augustus zijn de reggae heren en dames van Roots Creation en op zondag 15 augustus presenteert de Metropool Ambassadors Club de all star band The Royal Dutch Scam die het werk van Steely Dan op vakkundige wijze vertolken. En kon Het BAM! Festival op 29 mei niet doorgaan, op zaterdag 21 augustus zijn ze een hele dag terug met ‘BAM! presents..!’. Ook aan de kids wordt gedacht: o.a. Kids@thePark zorgt op zondag 22 augustus voor vermaak voor jong én oud. 

Metropool programmeert de vrijdagavonden en faciliteert de techniek, het podium en het licht op de zaterdag en zondag. De vrijdagavond heeft min of meer een vast genre of thema; een avond met gitaren, een avond urban met o.a. Kevin & The Animals en Numidia en een avond pop met Froukje en Merol. De organisatie en programmering van de overige avonden is in handen van Hengelo Promotie.  

Het voorlopige programma staat op de website www.summersquare.nl die vanaf vandaag live is. De volledige invulling van alle dagen inclusief de speeltijden en huisregels zal hier binnenkort ook te vinden zijn.

Het is nog een flinke operatie en een mooie vuurdoop voor het evenementenplein. Miriam Groothuis, evenementencoördinator van Hengelo Promotie: “Er is gekozen voor een flexibele indeling van het terrein, zodat we makkelijk kunnen anticiperen op de dan geldende maatregelen. We willen de toegang zo laagdrempelig mogelijk maken voor alle liefhebbers, tegelijkertijd is het terrein omheind wat betekent dat er wel een limiet op de capaciteit zit. Daarom raden we iedereen aan om op tijd te komen in verband met het ‘vol is vol’ principe.”

In overleg met Koninklijke Horeca Nederland en stichting CHEF is besloten dat de Hengelose horecaondernemers Ferry Rolman van de Blauwe Engel en Erwin Kwakman van De Cactus de catering op het evenementenplein verzorgen.
 

Summer Square 2021 is een initiatief van Metropool | Poppodia van Twente in samenwerking met Hengelo Promotie, Stichting Centrummanagement Hengelo en Rabobank Centraal Twente. Partners: BAM! Festival, Koninklijke Horeca Nederland, CHEF, De Blauwe Engel, De Cactus, Cultuurpodium Houtmaat, Hengelo 60’s Revival, Kids@thePark, H500, Metropool Ambassadors Club.